Vegan en duurzame sneakers veroveren het modebeeld in 2020

DUUO Calma 106

Zoals je je al jaren niet meer kan vertonen met een echte bontkraag, moet je je nu op je achterhoofd krabben als je leren sneakers koopt. Maar wat nu als je gek bent op sneakers, duurzamer wil shoppen en niet wil inleveren op stijl? Dan is er goed nieuws; duurzame vegan sneakers gaan het modebeeld bepalen. Zelfs CNN schrijft het. En dat is fantastisch voor alle bewuste stylebeasts!

Afgelopen jaren is het modebeeld drastisch veranderd. Casual is het nieuwe gekleed en wat echt een omslag teweeg bracht was de sneaker als signature item in je garderobe. Dat de corporate wereld dit ooit zou accepteren en toestaan in de boardroam… bijzonder! Met deze stroom kwam echter ook het slijk mee en dat is de massaproductie. Dat de winkels overvol liggen met verschillende merken en modellen en dat de keuze reuze is, gaat ten koste van kwaliteit van het product, het milieu, uitbuiting van mensen en de massamoord van miljarden dieren. Ongelofelijk waar we onze ogen voor gesloten hebben.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gooien Amerikanen elk jaar zo’n 300 miljoen paar schoenen weg. In combinatie met afgedankte kleding zegt de EPA dat die schoenen goed waren voor ongeveer 8,9 miljoen ton (ongeveer 17,6 procent) van de 50,7 miljoen ton afval die Amerikaanse stortplaatsen in 2017 vulden. Het meeste schoenafval bestaat uit niet-biologisch afbreekbaar plastic, leer en op petroleum gebaseerd rubber.Dit zijn materialen die gemiddeld 25 tot 80 jaar nodig hebben om op natuurlijke wijze te ontbinden. Te gek voor woorden.

Laten we positief blijven. Het tij is wel te keren, we kunnen zorgen dat het slijk niet voor niets is meegebracht en dat we er een voedingsbodem van kunnen creƫren. Dat dachten wij van Sneakerpappie ook en we zijn onze webshop gestart om de gewoontes en patronen die zorgen dat we dieronvriendelijke, milieuvervuilende en mensonterende mode kopen aanpassen. Denk daarom goed na voordat je weer koopt bij de webshopreuzen, die gaan voor maximale winst zonder producten en of producten tegen de meetlat van een liefdevollere en duurzame wereld te leggen. Wij van Sneakerpappie zijn deze webshop gestart uit overtuiging dat we het tij kunnen keren. We hebben zelf onderzoek gedaan naar de herkomst van de sneakers en kunnen garanderen dat ze voldoen aan strenge eisen. Check regelmatig onze website of Insta voor nieuwe hot drops.

Fuck this system, help us break it; wear sustainable and vegan!