Vesica Piscis herfst

Bij Vesica Piscis ontwerpen en vervaardigen ze schoenen die ontworpen zijn om duurzaam en tijdloos te zijn, hoewel ze een uitzondering maken wanneer de winter aanbreekt. Omdat we allemaal graag comfortabel zijn en ons bovenal beschermen tegen de kou, heeft men een zeer geslaagde wintercollectie. De collectie wordt gekenmerkt door de gecertificeerde voering van biologisch katoen (GOTS) en de fluorvrije waterafstotende stof.

Schapenvacht gemaakt van biologisch katoen
In de winter is warm blijven een prioriteit die niemand over het hoofd ziet en onze voeten zijn het daarmee eens. Daarom bekleden ze bij de wintercollectie de binnenkant, zodat je je beter beschermd voelt tegen lage temperaturen. Ze doen dat met biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) dat het zachte en donzige lamsvlees simuleert, een 100% veganistisch alternatief dat niet mag ontbreken in onze collectie.

Vesica Piscis winter wol

Waterafstotende gerecyclede stof
Aan de lage temperaturen van de winter moeten we nog het slechte weer toevoegen, dat tussen de vochtigheid en de regen onze voeten kan doen lijden. Daarom hebben ze naast de gebruikelijke stoffen, gemaakt van polyester en gerecycled katoen, een ultramoderne fluorvrije PU-afwerking toegevoegd dat de winterse vloeistoffen helpt afstoten.

Een van onze prioriteiten voor een stof om een ​​waterafstotende afwerking te kunnen aanbrengen, is dat deze vrij moet zijn van fluor. Aangezien normaal gesproken alle afwerkingen op producten zoals schoenen en waterafstotende materialen fluor bevatten, een stof die giftig is voor mens en milieu.

Vesica Piscis winter wol combo

Waterafstotend
Onze trainers en laarzen zijn ‘niet waterdicht’ maar wel waterafstotend. Dit betekent dat de gebruikte stof geen vloeistoffen doorlaat, waardoor je voeten geïsoleerd blijven, hoewel dit afhankelijk van de omstandigheden misschien niet het geval is. Omdat de modellen zijn ontworpen voor een circulaire economie, zijn ze niet geseald, maar genaaid. Door deze functie kan er water binnendringen in regen of sneeuw, dus je moet hier rekening mee houden als je op zoek bent naar waterdicht schoeisel. De wintercollectie van Vesica Piscis is ontworpen voor een ‘stedelijk’ leven en is bestand tegen lage temperaturen en regen met een lage dichtheid en intensiteit. In het geval dat water de binnenkant van de schoen binnendringt, is het raadzaam om de uitneembare inlegzolen te verwijderen en ze te laten drogen.

Schoonmaken
Als je je winterschoenen moet schoonmaken, kun je dit met de hand doen, of in de wasmachine doen (kies een koud en kort programma (max. 24ºC / 75,2ºF en gebruik natuurlijke zeep). Was ze alleen, of in ieder geval zonder kleding die zou kunnen vervagen, en laat het drogen op kamertemperatuur. Op een droge plaats zonder direct licht. Het is tevens belangrijk om de gerecyclede PU-inzetstukken te verwijderen voordat je gaat wassen.

NB: de schoenen een of twee keer per jaar wassen, want na 10 wasbeurten begint het waterafstotende materiaal zijn eigenschappen te verliezen.

Vesica Piscis Plato – Winter Black

Vesica Piscis Plato – Winter Khaki