Over ons

Fantastische sneakers maken je outfit compleet, of beter, ze bepalen je stijl. Stijl is een statement en hoe dat beter uit te drukken dan bewust te kiezen en duurzame sneakers te dragen.

In de afgelopen decennia is de sneakermarkt overspoeld met slecht geproduceerde, synthetische schoenen. Deze producten zijn niet alleen milieuvervuilend, maar worden ook vaak gemaakt onder vreselijke arbeidsomstandigheden en voor lage lonen. Dat wil je niet dragen, toch? Goede redenen om deze trend met een alternatief tegen te gaan. Sneakerpappie neemt verantwoordelijkheid en biedt hippe sneakers zonder dierenleed (vegan), met oog voor recycling en milieuvriendelijke productiemethoden. Al onze sneakers zijn gemaakt door kleinschalige en lokale/Europese initiatieven. Dit alles zonder ook maar iets in te leveren op het design van de sneakers!

Sneakerpappie is een initiatief van de broers Stefan en Vincent van Twillert, beiden vegetarisch, pappie en ondernemer bij de holistische gezondheidsshop morgenisnu.nl.

Stefan heeft een MSc in Strategic Communication en heeft jarenlang op hoog niveau atletiek bedreven. Ondernemen zit hem in zijn bloed, samen met zijn passie om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hij is er van overtuigd dat we weer terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven te halen. Vanuit dat idee is hij al jaren actief bij Morgen is Nu, waar hij dagelijks alles op alles zet om de gezondste natuurlijke producten te vinden. Met zijn liefde voor sneakers wil hij nu ook een verschil maken in een van de grootste industrie├źn ter wereld: de vervuilende kledingindustrie. En dat is nodig. Met Sneakerpappie hoopt hij een beweging in gang te zetten met meer aandacht voor duurzame sneakers.

Vincent heeft een technische opleiding gehad en is vanaf de begindagen van het internet bezig geweest met het bouwen van websites. Als oprichter van Autoblog.nl (1,5 miljoen unieke bezoekers per maand, 20 miljoen pageviews) heeft hij bijna 15 jaar in de automotive gewerkt. Vanaf 2018 is hij betrokken bij het familiebedrijf, Morgen is Nu. Hij is zijn hele leven al vegetarisch, maar wanneer hij dat vroeger aan mensen vertelde, werd er vaak een opmerking gemaakt over het feit dat hij Air Max, Timberlands of andere lederen schoenen droeg. En terecht. Er was ook nooit echt een aanbod in diervriendelijke/duurzame schoenen, of ze waren extreem lelijk. Eind 2019 bleken er echter steeds meer ‘Vegan’ schoenen en sneakers op de markt te komen, die er ook nog eens goed uitzagen. Tevens was er vanuit consumenten steeds meer aandacht voor vegan producten. Het idee voor Sneakerpappie was geboren.