Beschrijving

Komrads wil sneakers produceren met zo min mogelijk impact. Het was hun droom om een comfortabele en modieuze sneaker te maken die onze planeet geen schade toebrengt. Een sneaker waarvoor geen natuurlijke grondstoffen geoogst moeten worden en die volledig is gemaakt van gerecycleerde en hergebruikte materialen. Dat is gelukt met de Komrads APL, een sneaker gemaakt van eco appelleer. Tevens kunnen ze hun producten bekronen met het PETA-label (People for the Ethical Treatment of Animals). Ontworpen in België & geproduceerd in Portugal (EU).

Nieuw in de APL familie is deze hoge witte sneaker met blauwe details. Het idee om een duurzame high top sneaker op de markt te brengen was al een tijdje een plan van Komrads. Ze werden geïnspireerd door het retro design van de high top sneaker. Zo kwamen we tot een ontwerp met een nette en eenvoudige uitstraling, gemaakt van appelleer.

Welke materialen worden gebruikt om de APL’s te maken?
Bovenkant: eco appelleer. Het appelleer is gemaakt van appel resten (schil & klokhuis). Een ecologisch alternatief voor dierlijk leer.

Zool: gerecycled rubber van autobanden en oude schoenzolen. Het rubber is zeer sterk en van hoge kwaliteit.

Voering & veters: recycled katoen en plastic flessen. Gerecycled katoen heeft het potentieel om het water- en energieverbruik op duurzame wijze en in duurzame kleding sterk te verminderen, evenals het afval en de ruimte op stortplaatsen te verminderen.

Binnenzool: recycled, flexibel carbon. Carbon is een plantaardige stof met absorberende eigenschappen. De binnenzolen zijn ademend en antistatisch.