Beschrijving

Het sneakermerk Beflamboyant komt uit Galicië (Noord-West Spanje), de kust aldaar is voor het grootste deel op het westen gericht, dus elke zonsondergang wordt een spectaculair en uniek beeld. Soms veranderen de wolken met een fascinerende reeks kleuren, het zien van een zonsondergang op een Galicisch strand is dan ook een uniek moment. De mix van zonsondergang en strand was de inspiratie voor deze veganistische UX-68 Almond sneakers.

De sneakers van Beflamboyant zetten zich in voor het milieu, dieren en mensen. Dit is mogelijk dankzij alle materialen die gebruikt worden, gemaakt om lang mee te gaan en jarenlang gekoesterd te worden. Denk aan hoogwaardige materialen, zoals een zool van gerecyclede rijstschillen, ultracomfortabel 100% gerecycled schuim met actieve koolstof van plantaardige oorsprong, gerecycled PET en schoenveters van gerecycled garen en katoen. De schoenen zijn vrij van chroom VI voering, ademend, geurvrij, anti-allergisch, antimicrobieel en biedt thermoregulatie.

De schoenen worden handgemaakt in Felgueiras (Portugal). Ze zijn milieuvriendelijk en hebben een CO2-emisievrij productieproces.

Buitenkant schoen: Ademend, licht en zacht, zeer bestendig, maximaal comfort, microfiber gecertificeerd (Vegan y OEKO-TEX).

Gemaakt met gerecyclede vezels (50% gerecycled katoen, 25% nieuw katoen en 25% biologisch katoen). Global Recycled Standard “GRS” gecertificeerd en gecertificeerd volgens REACH (Registration, Evaluation and Authorization of CHemicals: een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden).

Milieuvriendelijk, CO2-emisievrij productieproces, Anti-allergisch en vrij van chroom VI microfiber.

Veters: 100% katoen, gecertificeerd OEKO-TEX. Geen gebruik van Ftalaten (DEHP, DBP en BBP) die effecten hebben op de ontwikkeling en voortplanting.

Buitenzool: Gemaakt van thermoplastisch rubber en recyclebaar materiaal.

Binnenzool (uitneembaar): 100% gemaakt van gerecycled “H.D” polyurethaanschuim.

Schoonmaken: Je kunt ze reinigen met natuurlijke zeep en een met water bevochtigde doek. Gebruik geen bleekmiddel. Plaats ze niet in de wasmachine of droger.