Beschrijving

Beflamboyant heeft een milieuvriendelijk en CO2-emisievrij productieproces. Het proces is anti-allergisch en vrij van chroom VI microfiber. Beflamboyant is een nieuw sneakermerk uit Spanje (Galicië), dat zich richt op duurzame, veganistische en handgemaakte sneakers.

Deze minimalistische veganistische sneaker van Beflamboyant is gemaakt van maïsafval, bamboe en gerecyclede PET (polyester). Het merk is toegewijd aan het milieu, dieren en mensen. Dit is mogelijk omdat alle materialen van deze veganistische sneakers gemaakt zijn om lang mee te gaan. Het gaat om hoogwaardig en gerecycled materiaal, zoals de gerecyclede rubberen zool en het ultra comfortabel 100% gerecycled schuim met actieve koolstof uit plantaardige oorsprong.

De bovenkant van de schoen is gemaakt van maïsafval (63% bio-based), de voering is van Bamboe, de veters zijn van biologisch katoen. Het gaat om 100% katoen, gecertificeerd OEKO-TEX. Men gebruikt geen Ftalaten (DEHP, DBP en BBP) die effecten hebben op de ontwikkeling en voortplanting.

Vergeleken met een standaard/lederen sneaker heeft deze schoen de volgende eigenschappen: 63% minder gebruik van water, 27% minder CO2 uitstoot en 52% minder PO4 afval.

De Manimal sneaker heeft verwijderbare inlegzolen.

Onderhoud
We raden aan om je veganistische sneakers te reinigen met natuurlijke zeep en een vochtige doek met water. Op die manier haal je het meeste uit je Befambloyant schoenen en gaan ze zo lang mogelijk mee.

Gebruik geen bleekmiddel. Plaats ze niet in de wasmachine of droger.